Papain Intenzyme kapszula 100 db

7.611 Ft

Cikkszám: NK689 Kategória:

Összetevők: papaya (papain enzim), zselatin, színezék (titán-dioxid).
 
A szakemberek a papaint a legerősebb fehérje emésztő enzimként tartják számon. Ez elsősorban azoknak fontos, akik fehérjebontó-enzimtermelés elégtelenségben, vagy gyomorsav hiányban szervednek. 
A rosszul emésztett fehérje az emésztőrendszerben hozzájárul ahhoz, hogy a nyálkás fehérjeanyagok, az ú.n. mucoproteinek a belek nyálkahártyáira rakódjanak le. Az elégtelen fehérjeemésztés már önmagában is alacsony energiaszintet, a szervezetben önmérgező és egyéb nem kívánatos folyamatokat eredményezhet és egy sor betegség, pl. székrekedés, köszvény, cukorbetegség, magas vérnyomást, stb. hátterében állhat. A papaya rendkívüli hatékonysága az enzimaktivitásban rejlik. A papain enzim saját tömegének 35-szörösét kitevő állati fehérje lebontására képes. 
A papain felszabadítja a fehérjék építőköveit, az aminosavakat (pl. a sejtfalakat erősítő alanint, stb.), ez csökkenti az emésztetlen fehérjék rothadási folyamatait, és így jó hatású az immunrendszerre is. A papain enzim kiválóan alkalmas a bélfalak megtisztítására minden nem oda való anyagtól (nyálkáktól, elhalt szövetektől). 
A növény és gyümölcse az enzimeken kívül növényi fehérjéket, ásványi anyagokat és vitaminokat is jelentős mennyiségben tartalmaz. 
A papayafa levele a növény legértékesebb része. A levél igen gazdag papainban, fehérjetartalma 15-szöröse az érett gyümölcsének. 
A papaya fehérjében szinte az összes esszenciális aminosav megtalálható. Ezek közül az arginin, melynek az ondótermelésben és a vér tisztasásának fenntartásában van fontos szerepe. Az arginin befolyásolja az emberi növekedési hormon termelését is. Ezt a hormont a hipofízis állítja elő és közvetlenül felelős a DNS és az RNS válaszreakciókért. Az arginin magasabb szintje növeli az izomtónust és csökkenti a szervezetben a zsírfelhalmozódást. 
Az utóbbi években a papaya a degeneratív betegségek egyik természetes orvosságaként vonult be a köztudatba. 
Az anyagcsere szabályozásában a papaya főszerepet kapott! 
A papayában (Carica papaya) található fehérjebontó enzim a papain enzim. 
A papain a gyomorban található pepszinnél és a hasnyálmirigy által termelt pankreatinnál is hatékonyabban segíti az emésztést.
A saját súlyának harmincötszörösét kitevő mennyiségű hús megemésztésére képes. Mindeközben azonban a szervezet saját fehérjéit nem károsítja. 
Hatékonyságát nem befolyásolja a tápcsatorna adott szakaszának kémhatása, ezért a gyomorsav hiányban szenvedő vagy a kevés fehérjebontó enzimmel rendelkező emberek számára is lehetővé teszi a tökéletes emésztést. 

A Papain hatásai:
– Az emésztés javítása mellett a papain hozzájárul a fehérjék építőköveinek, az aminosavaknak a felszabadításához. 
– Az immunrendszer működését is javítja, így elősegíti a tumoros sejtek elleni küzdelmet. A papain gyulladáscsökkentő hatással is rendelkezik, rákos betegeknél a papain fogyasztása szájszárazság vagy nehéz nyelés esetén szintén hasznos volt. 
Ezek a hatások összességében hatásossá teszik a különféle rák elleni orvosi kezelések kiegészítéséhez.
– Egyes kutatások szerint a cukorbetegség szövődményei ellen is hatásos lehet, mert az eredmények szerint csökkenti a vesékben lerakódott fehérjék mennyiségét. 
– Egy másik kísérlet során azok a nők, akik legalább egy héten egyszer fogyasztottak papaint, kevésbé voltak fogékonyak a HPV vírusra. 
– Egy kisebb kutatás során az is napvilágot látott, hogy a papain fogyasztása csaknem olyan hatékony a herpesz okozta fájdalmak ellen, mint a receptre kapható gyógyszerek. 
– A papain és a hozzá hasonló proteolítikus enzimek csökkentik a reumás artritisz okozta gyulladásokat és fájdalmakat, elősegítik a sebek gyógyulását és csökkentik a sérülések következtében kialakuló duzzanatokat. 
– A papain enzim valósággal megtisztítja a bélfalakat, az élő szöveteket az elhalt anyagoktól, a túl sok nyálkától. 
 
Rendszeres fogyasztása segít az egészség megőrzésében!
 
Felhasználási javaslat: Napi 3×2 kapszula.
Bő vízzel lenyelni!
Az ajánlott napi mennyiséget ne lépje túl.
Tárolás: szoba-hőmérsékleten, száraz helyen, napfénytől védve, gyermekektől elzárva.

Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott vegyes étrendet és az egészséges életmódot!

Megjegyzés: A jelenleg hatályos jogszabályokat betartva, a termékek egészségre gyakorolt hatásairól leírást nem közölhetnénk!
A könnyebb tájékozódásért, a termékekben található összetevők és hatóanyagok alapján az interneten megtalálható leírások alapján gyűjtöttünk össze rövid tájékoztatót!
Az étrend-kiegészítők nem gyógyszerek.
Egyetlen termékünk sem helyettesíti a megfelelő szakorvosi diagnózist, és az esetleges gyógyszeres kezelést!
Orvosi szakkezelésekkel kapcsolatos információt nem nyújtunk!
A webáruházban olvasható leírások nem a termékek reklámozását szolgálják, hanem a gyártó által adott általános tájékoztatók, illetve az interneten közzétett, az adott hatóanyagokról publikált cikkekből ollózott idézetek.
A jogszabályok alapján, az étrend-kiegészítők nem alkalmasak betegségek, és a szervezet működési zavarainak gyógyítására.
Az étrend-kiegészítők élelmiszerek, így a jelölésükre (címke feliratok, a címkén, csomagoláson található bármely jel, ábra stb.) és reklámozásukra az élelmiszereknél megfogalmazott általános előírásokat kell alkalmazni.
Ennek megfelelően a termékek jelölése, megjelenítése és hirdetése nem állíthatja, vagy sugallhatja, hogy az étrend-kiegészítő betegségek megelőzésére, kezelésére alkalmas, vagy ilyen tulajdonsága van.
Webáruházunk nem foglalkozik, foglalkozhat gyógyítással, problémamegoldással!
Amennyiben termékeinket gyógyászati céllal kívánja felhasználni, úgy előtte kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét.
Minden esetben figyelmesen olvassa el a termék csomagolásán lévő illetve a termékhez mellékelt tájékoztatót! 
Konzultáljon kezelőorvosával, mielőtt bármiféle étrend-kiegészítőt vásárolna!
Diagnózis felállítása az orvosok feladata!

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Papain Intenzyme kapszula 100 db” értékelése elsőként

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.