Általános szerződési feltételek

1. A díjazásról

1.1. A herbastar.hu-ról történő vásárlás:

A webáruházból elektronikus úton, a www.herbastar.hu weboldalon keresztül, és telefonos ügyfélszolgálatunk segítségével egyaránt lehet vásárolni. Elektronikus vásárlás esetén a termékek saját oldalán a kívánt kiszerelés ára mellett található ikonra klikkelve tudja az egyes termékeket a kosárba helyezni. A vásárlási folyamatban lehet érvényesíteni a kedvezményre jogosító kódot, majd a megrendelőlap kitöltésével tudja leadni rendelését. A későbbi vásárlás megkönnyítése érdekében, és a különböző kedvezmények igénybevételéhez rendelésével egyúttal hírlevelünkre is feliratkozott.

Telefonos rendelés esetén, kollegáink töltik ki a megrendelőlapot, ezért az ügyfélszolgálaton kell bediktálni az Ön által rendelt termékeket, és a szállításhoz szükséges adatokat.

A rendeléseket 3-7 munkanapon belül tudja cégünk teljesíteni. A termékek kézbesítése a hét minden munkanapján 8-17 óra között történik.

1.2. Kézbesítési díjazás:

A kiszállítás feltételei és díjai:

Futárszolgálattal előre utalás után: 1850 Ft
Futárszolgálattal utánvétellel: 1999 Ft

25.000 Ft feletti rendelés esetén előre utalás után: 925 Ft
25.000 Ft feletti rendelés esetén utánvétellel: 999 Ft

50.000 Ft feletti rendelés esetén a kiszállítás ingyenes.

1.3 Termékek árai

Cégünk az árváltoztatás jogát fenntartja, valamint rajtunk kívülálló hibákért – legyen az képi, nyomdai vagy technikai – felelősséget nem vállal. Amennyiben változik egy adott termék ára, a herbastar.hu webáruház tájékoztatja Önt e-mailben, vagy telefonon.

2. A termékekről

2.1. Szavatosság

Az eladó az általa eladott árukra terméktípusoktól függően, eltérő, a hatályos jogszabályoknak megfelelő szavatossági időt vállal. Az ettől eltérő szavatossági idő vagy jótállás és ennek időtartama az adott áru mellett van feltüntetve.

2.2. Bontott termékek

A herbastar.hu áruházban kizárólag új, bontatlan termékek kerülnek értékesítésre. Ezért kibontott terméket nem áll módunkban visszavenni.

2.3. Visszavásárlás

Cégünk kizárólag eredeti termékeket árul, ezért 100%-os visszavásárlási garanciát vállal az összes forgalmazott és kiküldött termékre. Amennyiben nincs megelégedve a kiszállított termékkel, jelezze ügyfélszolgálatunknak. Munkatársaink tájékoztatni fogják a részletekről, és a teendőkről.

2.4. Készlethiány

Abban az esetben, ha egy termék nincs raktáron, készlethiányossá válik, Ügyfélszolgálatunk 72 órán belül megpróbálja felvenni Önnel a kapcsolatot és újra egyezteti termékek rendelését!

3. A vásárlásról

3.1. Szabályzat elfogadása

A herbastar.hu áruházban történt rendeléssel minden vásárló kijelenti, hogy elfogadja jelen üzletszabályzatot, tisztában van a rendelés menetével.

3.2. Megrendelés elfogadása

A vásárlást csak akkor tudjuk elfogadottnak tekinteni, illetve regisztrálni, ha a vásárló a megrendelő űrlapon található mezőket maradéktalanul kitölti. Ennek elmulasztásából eredő károkért, illetve a folyamat közben felmerülő technikai problémákért a herbastar.hu webáruház felelősséget nem vállal.

3.3. Külföldi kiszállítás

Terméket külföldre nem áll módunkban szállítani.

3.4. Termék átvétele

A vevő köteles a kiszállítás időpontjában a csomagot tételesen ellenőrizni és hiánytalan teljesítés esetén az átvételi elismervényt aláírni. Ezt követően hiányosságokra vonatkozó reklamációkat nem áll módunkban elfogadni.

3.5. Kiszállítás időpontja

A szállítócéggel lehetőség van időpont egyeztetésre, amit a megjegyzés rovatban kell jelezni a rendelés leadásakor. Az időintervallumot továbbítjuk a futárszolgálatnak, azonban nem garantáljuk a csomag kiszállításának időpontját.

3.6. Sikertelen csomag átvétel

Amennyiben kiszállítás során a csomag átvétele sikertelen, ennek tényéről a szállító értesítést hagy, majd legfeljebb két alkalommal ismét kísérletet tesz a csomag kiszállítására.

3.7. Kiszállítás és fizetés

A kiszállítás 8-17 óra között történik, ezért kérjük, hogy olyan címre kérje a csomagot, ahol a fenti időintervallumban elérheti futárunk!

A weboldalon előre utalással, utánvéttel történő, valamint az OTP SimplePay rendszeren keresztüli kártyás fizetésre van lehetőség.

Az online bankkártyás fizetések a SimplePay rendszerén keresztül valósulnak meg. A bankkártya adatok a kereskedőhöz nem jutnak el. Elfogadott kártyatípusok: Visa, MasterCard, Visa Electron*, Maestro*.

* Ezen kártyák esetében a kibocsátó bank határozza meg a kártya internetes használatát. Amennyiben a kibocsátó bank engedélyezte, abban az esetben a rendszer képes elfogadni.

A SimplePay szolgáltatás igénybevételével kapcsolatban a Felhasználót külön díj nem terheli.

4. A vevő jogai és kötelezettségei

4.1. Elállás joga

A vevő jogosult a megrendelést követően 24 órán belül a vásárlástól elállni. Ezt az igényét jelezheti e-mailen vagy telefonon herbastar.hu ügyfélszolgálatán. Ebben az esetben a vevőt semmilyen költségviselés nem terheli.

4.2. Elállás és visszatérítés

A vevő az áru átvételét követő nyolc munkanapon belül indoklás nélkül elállhat a vásárlástól. Ebben az esetben az eladó köteles a vevő által kifizetett összeget haladéktalanul, de legkésőbb az elállást és az áru visszaszolgáltatását követő harminc napon belül visszatéríteni.

4.2. Elállás esetén felmerülő költségek

A Vevő viseli az elállási jog gyakorlása miatt az áru visszaszolgáltatásával kapcsolatban felmerült költségeket (oda és visszaszállítás költsége).

4.3. Sérült csomagolás

A herbastar.hu áruházban kizárólag sérülésmentes, hiánytalan csomagolású termék visszaszolgáltatása esetén köteles a teljes vételárat a vásárló részére megtéríteni. A csomagolás sérüléséből adódó költségek a Vevőt terhelik.

4.4. Visszaszállítás

A termékek visszaszállítását csak az általunk megnevezett futárszolgálatokkal fogadjuk el, mert ők sérülésmentesen tudják visszajuttatni a termékeinket raktárunkba!

5. A herbastar.hu jogai és kötelezettségei

5.1 Felmerülő hibák

A herbastar.hu áruházban való vásárlás feltételezi a vásárló részéről az Internet lehetőségeinek és korlátainak ismeretét és elfogadását, különös tekintettel a technikai teljesítményekre és a felmerülő hibákra.

5.2. Felelősség

A herbastar.hu semmilyen módon nem felelős az alább felsorolt pontokban foglaltak miatt, bármilyen okból is következtek be:

  • Az Interneten küldött és / vagy fogadott bármilyen adat.
  • Bármilyen működési hiba az internetes hálózatban, ami megakadályozza a herbastar.hu áruház akadálytalan működését és a vásárlást.
  • Bármilyen meghibásodás, bármely vételi eszközben a kommunikációs vonalakon.
  • Bármely levél – függetlenül attól, hogy papír, vagy elektronikus formában érkezett – , de főleg bármilyen adat elvesztése.
  • Bármely szoftver nem megfelelő működése.
  • Bármilyen programhiba, abnormális esemény vagy technikai hiba következményei.

5.3. Okozott károk

A herbastar.hu nem felelős semmilyen alapon, semmilyen kárért, függetlenül attól, hogy direkt, vagy indirekt, ami a herbastar.hu áruházhoz való csatlakozás miatt következett be.

5.4. Adattovábbítás

Bankkártyás fizetés esetén a Todanet Kft. (1021 Budapest Budakeszi út 77.) adatkezelő által a https://herbastar.hu felhasználói adatbázisában tárolt alábbi személyes adatok átadásra kerülnek az OTP Mobil Kft., mint adatfeldolgozó részére. Az adatkezelő által továbbított adatok köre az alábbi: : név, e-mail cím, telefonszám, számlázási cím adatok és szállítási cím adatok.

Az adatfeldolgozó által végzett adatfeldolgozási tevékenység jellege és célja a SimplePay Adatkezelési tájékoztatóban, az alábbi linken tekinthető meg: http://simplepay.hu/vasarlo-aff

5.5. Kapcsolódás a webáruházhoz

Egyedül a vásárló felelős a herbastar.hu áruházhoz való kapcsolódásáért és a herbastar.hu áruházban való vásárlásért.

5.6. Felelősségre vonhatóság

A herbastar.hu nem vonható felelősségre semmilyen esetben vis maior esetén vagy bármilyen eseménnyel kapcsolatosan, ami nem az irányítása alatt áll.

5.7. Ár és határidő változtatás joga

A herbastar.hu szabadon megváltoztathat bármilyen árat, határidőt. A változás a herbastar.hu áruházban történt megjelentés időpontjától lép életbe.

5.8. Módosítások

Bármely módosítás abban az időpontban lép életbe, amikor online megtalálható a herbastar.hu áruházban. Bármely résztvevőnek, aki nem ért egyet a szabályok módosításával, fel kell hagynia a vásárlással.

5.9. Csalás

A herbastar.hu szabadon beperelhet bármely személyt, aki csalást követ el vagy annak elkövetésével próbálkozik. Azonban a herbastar.hu nem vonható felelősségre semmilyen, harmadik személy által valamely résztvevő rovására történt csalás miatt.

5.10. Szabályok megsértése

Abban az esetben, ha a résztvevő bármilyen formában megsérti a szabályokat, a herbastar.hu szabadon érvénytelennek nyilváníthatja regisztrációját, vásárlását és a vevő nem jogosult fellebbezni a döntés ellen.

Cégadatok:

Cégnév: Todanet Kft.
Székhely: 1021 Budapest Budakeszi út 77.
Cégjegyzékszám: 01-09-895774
Adószám: 14255423-2-41
Bankszámlaszám: 11795009-20013183