Összetevők: fokhagyma kivonat (allicin), bioflavonoid komplex, DR (késleltetett felszívódású) kapszula
Mik azok a Flavonoidok?
A flavonoidok elnevezés egy vegyületcsoportot jelöl, melynek tagjai hasonló kémiai alapvázzal rendelkeznek és főként gyümölcsök, illetve zöldségek héjában, magjában találhatóak meg.
A flavonoidokat a növények saját védelmük érdekében termelik.
A flavonoidok élettani hatásáról fontos tudni, hogy főként az emésztő- és keringési rendszerben hatnak, és bélrendszerben szívódnak fel.
Semlegesíti a szabadgyököket, azaz antioxidáns hatásúak, csökkentik az érelmeszesedést (arteriosclerosis) veszélyét.
Gátolják a trombózisképződést, fokozzák az érfalak rugalmasságát.
Kromoszóma elváltozást (mutagenezis) és a rosszindulatú daganatok kialakulásnak folyamatát (karciogenézis) befolyásoló hatásuk van.
Csökkentik a LDL (“rossz” koleszterin) és vérzsír (serum tridlycerid) szintet.
Májvédő és fényvédő hatással rendelkeznek.
Gyulladáscsökkentők, a cukorbetegség (diabetes mellitus) hosszú távú szövődményeinek kialakulását előzik meg, továbbá antivirális, antibakteriális hatással rendelkeznek.
Mióta ismerjük a Flavonoidokat?
1936-ban Szent-Györgyi Albert és Rusznyák István elsőként mutatták ki, hogy a citrusfélékből származó két flavonoid (rutin, naringenin) csökkenti a kapillárisok törékenységét és permeabilitását (áteresztőképességét), ezért először a rutint P-vitaminnak nevezték el.
Azóta a tudomány több ezer hasonló vegyületet izolált.
Mire jók a Flavonoidok?
A flavonoidok a szervezet antioxidáns kapacitását növelik, amely képes csökkenteni a szabadgyökök sejteket romboló hatását.
Támogatják a védekező rendszer optimális működését.
A vörösszőlő segítheti az érrendszer optimális működését, javíthatja a keringést.
Antioxidáns tulajdonsága révén, segíthet megvédeni a sejteket a szabadgyökök romboló hatásától.
Allicin:
Az Allicin, bár hőre és fényre rendkívül érzékeny és könnyen metabolizálódik, mégis a legjelentősebb bioaktív vegyülete a fokhagymának.
Tudta Ön?
A fokhagyma gyógyhatását több, mint 200 féle biológiailag agtív vegyülete (vitaminok, ásványi anyagok, aminosavak és enzimek) adja.
Biokémiailag a legaktívabb, a 100 féle kéntartalmú vegyülete, elsősorban az alliin, a legerősebb hatóanyaga pedig az erős antibiotikus és antikarcinogén hatású allicin.
Egy kis történelem:
A fokhagymát régóta világszerte termesztik és alkalmazzák.
A népi gyógyászatban régóta használják, főként magas vérnyomás, elhízás ellen, illetve fiatalító szerként.
Az egyiptomi piramisok építésekor a dolgozó munkások között fokhagymát, hagymát és retket osztogattak a fertőző betegségek megelőzésére.
A római légiók általános egészségmegőrzésében jelentős szerepet játszott.
A fokhagyma tehát, örök háziszerként vírusölő, antibakteriális, immunrendszer erősítő gyógynövényként van számontartva ősidők óta.
Legújabb kutatási eredmények:
Az Allicin vastagbéldaganat ellenes hatása:
Ebben a tanulányban az allicin hatását és a hatásmechanizmusát vizsgáltuk vastagbélrák sejtproliferációra HCT-116, LS 174T, HT-29 és a Caco-2 sejtvonalak esetén. A gén vizsgálat azt mutatta, hogy az allicin segíti a Nrf2 genetikai út transzaktivitását.
Ez az útvonal szabályozza olyan fontos molekulák termelését, mint a szuperoxid-dizmutáz (SOD), amely a szervezetünk által előállított antioxidáns enzim.
A vizsgálat eredménye szerint az allicin jelentős gátló hatással van a HCT-116 proliferációs kapacitására. Az eredmények arra engednek következtetni , hogy az allicin apoptózist indukál a vastagbélrákos sejtekben úgy, hogy aktiválja a Nrf2 genetikai út működését.
Az Allicin májdaganat ellenes hatása:
A hepatocelluláris karcinóma a májból kiinduló rosszindulatú daganatos betegség, mely világszerte a nyolcadik leggyakoribb tumor és legtöbbször valamilyen krónikus májbetegséget követően alakul ki.
Ebben a vizsgálatban az allicin hatását vizsgáltuk az autofágia (citoplazmikus sejthalál) bekövetkezésével kapcsolatban, humán máj rákos Hep G2 sejtekkel.
Eredményeink azt mutatták, hogy az allicin elősegíti a citoplazmikus sejthalált és gátolja a sejtek életképességét hepatocelluláris karcinóma sejtvonalon. Összefoglalva, az allicin nagy potenciálú kemopreventív anyag a májrák megelőzésében.
Késleltetett felszívódású kapszulába csomagolva, hogy az allicin csak ott fejtse ki hatását, ahol a legnagyobb szükség van rá!
A klasszikus lágyzselatin kapszula tartalmának a felszívódása 5 perccel a bevétel után a gyomorban megkezdődik. A késleltetett felszívódású kapszulában az allicin, 45 perccel a bevétel után, a gyomor savas közegén védetten átjutva, már a béltraktusban fejti ki a hatását.
– Filmbevonat nélkül védi a hatóanyagokat a savak ellen.
– Növényi alapú, vegetáriánus kapszula.
– Továbbfejlesztett stabilizált nedvesség érzékenység.
– Ízek és szagok elfedése, mellyel csökkennek az emésztési irritációk.
Rendszeres fogyasztása segíthet az egészség megőrzésében!
Felhasználási javaslat: 2×1 kapszula/nap, valamint igény és szükség szerint max. 2×2 kapszula/nap.
Bő vízzel bevenni!
Az ajánlott napi mennyiséget ne lépje túl.
Tárolás: szoba-hőmérsékleten, száraz helyen, napfénytől védve, gyermekektől elzárva.
Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott vegyes étrendet és az egészséges életmódot!
Értékelések
Még nincsenek értékelések.