GastroBalance Intenzyme kapszula 100 db

6.859 Ft

Cikkszám: NK685 Kategória:

GastroBalance – elérhető egyensúly!
A gyomorégés a mellkas közepén, a mellkas alsó, vagy a hasüreg felső részén jelentkező égő fájdalom. Súlyos esetben a tünetek a nyakra is kiterjedhetnek.
Étkezés után illetve testhelyzet változtatásra fokozódhat, de meg is szűnhet. A stressz, az alkati tényezők, a tavaszi, őszi időjárás, kiadós étkezések, alkoholfogyasztás is fokozott savtermeléssel jár, ami könnyen kiválthatja a gyomorégést, valamint görcsös felhasi fájdalmat, hasmenést is okozhat.
A gyomorégés oka lehet még a gyomor- vagy nyombélfekély, vagy az alkoholfogyasztás matt kialakuló gyulladások, parazita, bizonyos gyógyszerek mellékhatása,.
A savlekötő készítmények jelentősen gyengítik az emésztést lehetővé tevő enzimek hatékonyságát.
Ennek következtében emésztési problémák alakulhatnak ki, amelyek emésztési, és felszívódási zavarhoz vezethetnek. A felszívódási zavar immungyengeséget, allergiás tüneteket, rossz sebgyógyulást, bőrproblémákat és hangulatingadozást okozhat. A gyomorfekély kialakulása A sav először izgatja a gyomornyálkahártyát gyomorhurutot okoz, majd idővel fekély alakul ki. A sav izgató hatása gyomorvérzéshez, a gyomorfal perforációjához vezethet, ami életveszélyes lehet. A savtúltermelés oka sok esetben a Helicobacter pylori okozta fertőzés.
A gyomorégés ellen gyakran használnak savlekötőket. Ezek nagymértékű fogyasztása a szervezet túlzott lúgosodását váltja ki, ami szintén káros. A savkötők hasmenést, émelygést, székrekedést, puffadást, vitamin- és ásványianyag hiányt okozhatnak.
Enzim összetevők:
A proteáz enzimek a fehérjék bontását mára gyomorban elkezdik, majd a vékonybélben folytatják, ahol elsősorban a saját szervezetünk által előállított proteázok veszik át a főszerepet.
A lipáz egy olyan enzim, mely a zsírokat zsírsavakká és glicerinné bontja. A zsíremésztés során a zsírban oldódó tápanyagok, vitaminok a bélnyálkahártyán keresztül képesek lesznek felszívódni, hasznosulni.
A szénhidrátok bontását több enzim végzi.
Az amiláz enzim a keményítő részleges bontását végzi.
A glükoamiláz a keményítő molekulaláncának a végén hat, mg az amiláz a belső kötések bontását teszi ehetővé.
A celluláz alakítja át a cellulózt glükózzá, ezzel teszi lehetővé rostok lebontását.
Ásványi anyagok: Kálium-hidrogénkarbonát: A fölös savakat semlegesíti, közben szén-dioxid szabadul fel. Nátrium-hidrogénkarbonát: A fölös savakat semlegesíti, közben szén-dioxid szabadul fel. Magnézium-citrát a citromsav sója. Enyhén hashajtó hatású.
Növényi összetevők: Édesgyökér (Glycyrrhiza glabra L): A Földközi tenger partvidéken ás Ázsiában honos növény, bár az egész világon termesztik. Gyomorfekély kezelésére régóta használják. A savlekötő gyógyszerekkel szemben, az édesgyökér a normális védekező mechanizmust stimulálva akadályozza meg a fekély kialakulását.
Mindezek mellett, gyulladáscsökkentő, köptető, görcsoldó szer. Kamilla (Matricaria chamomilla): gyógyítja a gyomor- és bélbajokat, gyulladásellenes, görcsoldó, bélgázcsökkentő szélhajtó hatású. Hatásos gyomor- bélhurut- és nyombélfekély esetén is.

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„GastroBalance Intenzyme kapszula 100 db” értékelése elsőként

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.